Rekommendationer, tester och utmärkelser

På marknaden för bra dammsugare har konkurrensen blivit alltmer hårdare, och Vorwerk är stolt över att behålla sin position som en ledare för teknik, innovation och kvalitet.

 • REKOMMENDERAS AV NAAF

  REKOMMENDERAS AV NAAF

 • REKOMMENDERAS AV TÜV

  REKOMMENDERAS AV TÜV

 • LYSANDE EU-TESTER

  LYSANDE EU-TESTER

 • GERMAN DESIGN AWARD

  GERMAN DESIGN AWARD

 • PLUS X AWARD

  PLUS X AWARD

 • RED DOT DESIGN AWARD

  RED DOT DESIGN AWARD

REKOMMENDERAS AV NORGES ASTMA- OG ALLERGIFÖRBUND

Norges Astma- och Allergiförbund rekommenderar idag endast en dammsugare, och vi är stolta över att informera dig om att det är Vorwerk. Vorwerks maskiner har rekommenderats av NAAF sedan 1990-talet och har alltid stått för innovation och teknik som har varit bra för astmatiker och allergiker.

NAAFs produktmärkningssystem

Besöka naaf.no

ÖVERLÄGSEN DAMMABSORPTION

Rekommendationen från den norska Astma- och Allergiförbundet ges till Kobold VK200 i kombination med den Automatiska Elektroborsten EB400. Kombinationen av luftflöde och roterande borstar som "kammar" mattan säkerställer överlägsen upptag från mattorna och den mjuka friktionen från borstarna säkerställer också försiktigt upptag från hala golv.

MINIMALT DAMMUTSLÄPPTack vare att Vorwerk har satt borstlösa magnetmotorer i sina produkter, släpper maskinerna inte ut någon form av partiklar. Detta eliminerar behovet av ett separat HEPA-filter vid slutet av luftflödet, och tillåter all filtrering i maskinen att ske i påsen. Väggarna i påsen på Vorwerks Rengöringsmaskin har därför HEPA-klassificering, som de enda på marknaden. Dessutom innehåller påsarna kolpartiklar som hjälper till att avlägsna lukt.

HEPA-påsen är hyperefektiv och säkerställer att hela

99,9 %

av partiklarna förblir i påsen. Enklare än detta kan underhåll inte vara!

 

REKOMMENDERAS AV TÜV I TYSKLAND


Vorwerks filterpåse kombinerar tre lager av filtrering för att fånga alla partiklar. Filtreringssystemet har också fått stämpeln "Für Allergiker geeignet" av TÜV NORD, och står så långt som världens enda TÜV-rekommenderade dammsugarpåse.

TESTET AV EU: A-A-A-A


Sedan hösten 2014 har EU testat dammsugare på samma sätt som de har klassificerat andra elektriska artiklar i flera år. Syftet är att minska energiförbrukningen, och i processen testas produktens effektivitet också. Kobold VK200 har räknats fullt ut i alla fyra testade kategorierna.

 

Fyra av fyra möjliga

Bäst i klassen

 

 •  
  Energiklass
 •  
  På hårda golv
 •  
  På dammutsläpp
 •  
  På mattor
 • A 
 • B 
 • C 
 • D 
 • E 
 • F 
 • G 

ÅRETS BÄSTA PRODUKTPlus X Award syftar till att erkänna innovativa högteknologiska produkter, och då bästa produkt 2016/2017 skulle tilldelas, var Vorwerk upptagen i sin kategori.

De utvärderades enligt design, funktionalitet,

hög kvalitet och användarvänlighet.

 

BÄSTA DESIGNPlus X Award prisar också de som gör bäst inom de givna kriterierna, och Vorwerk slog av med priset för den bästa designen, inklusive den för designen av Kobold VK200.

SEGER I STIFTUNG WARENTEST

För andra gången på tre år deltog Kobold VR200 i Stiftung Warentests testning av robotdammsugare, och igen var Vorwerk längst upp i listan. Även om många av konkurrenterna har kommit upp med uppgraderade modeller sedan robotarna senast testades. Det är särskilt den systematiska rengöringen och den imponerande absorptionen på golven som var orsaken till segern i testet.


RED DOT DESIGN AWARDVälbekanta Red Dot Design gav Kobold VR200 ett pris för sin funktionella design i kategorin för hushållsapparater i 2015.

Juryen uttalade:

"Med sin harmoniska, kompakta design utsätter robotdammsugaren effektivitet på ett lugnt och subtilt sätt".

 

TESTAD AV DINSIDE.NODen 23.12.14 testades Robotdammsugaren Kobold VR200 på DinSide.no. Trots att de uppgav att de hade höga förväntningar på en tysk kvalitetsproducent som Vorwerk, fick maskinen en tärning 5 i ett test där inga nuvarande modeller fick sidan med 6 ögon.

TESTAD HOS RENHOLDSNYTTEftersom rengöringsindustrin i allt högre grad använder sig av robothjälpmedel, gick Renholdsnytt i 2016 genom nuvarande robotdammsugare på marknaden.

Runt Kobold VR200 ritades det att den hade mycket god sugkapacitet, fungerade effektivt och att displayen upplevdes informativt.

Tillsammans med en annan modell sågs den som det bästa alternativet i genomgången.

GERMAN DESIGN AWARD


I kombination med Kobold VK200 Rengöringsmaskin fick Kobold SP530 Golvtvätt en German Design Award. Dessutom fick Vorwerk en ny Gold-award till sin Kobold EB400 Automatiska Elektroborste.

Juryn uppgav att "att vinna ett tyskt designpris har visat sig vara en av de allra bästa, och med två vinster har Vorwerk dubbla skäl att vara stolta."

Vanliga frågor

Vilka av Vorwerks produkter rekommenderas av Norska Astma- och Allergiförbundet?

Följande produkter rekommenderas av Norska Astma- och Allergiförbundet i kategorin dammsugare:

 • Kobold VK200 Rengöringsmaskin med Kobold EB400 Automatisk Elektroborste
Har Norska Astma- och Allergiförbundet testat alla dammsugare på marknaden?

Norska Astma- och Allergiförbundet har inte testat alla dammsugare på marknaden, men går igenom dokumentation som tillhandahålls av dem som önskar att deras produkt ska granskats. Genom denna process ser Astma- och Allergiförbundets utskott om produkten kan erbjuda något till potentiella kunder som går utöver vad som annars finns på marknaden.

Om expertutskottet konstaterar att dokumentationen är tillfredsställande och resultaten övertygar, får du möjlighet att använda termen "Rekommenderad av Norges Astma- och Allergiförbund" i samband med relevanta produkter.